اتریوم۲ چیست و چرا اهمیت دارد و چه تغییراتی را برای اتریوم به همراه دارد؟ در این مقاله به بررسی اتریوم۲ می پردازم که از مهم ترین پروژه های حال حاضر در دنیای کریپتو است.
اتریوم به عنوان بزرگترین آلت کوین بازار و یکی از شبکههای بلاکچین ایده پرداز در دنیای ارزهای دیجیتال شناخته میشود. اتریوم۲ که با نامهای Eth2 و سرنیتی(Serinity) نیز شناخته میشود، به روزرسانی بعدی در بلاکچین اتریوم است. اتریوم با انجام این بروزرسانی:
از یک شبکه بلاکچین با الگوریتم Proof of work، به Proof of stake تبدیل میشود، ظرفیت شبکه افزایش خواهد یافت و سرعت انجام تراکنشها در شبکه سرنیتی به مراتب بالاتر خواهد بود، امنیت شبکه افزایش خواهد یافت، کارمزد تراکنشها کاهش مییابد و در نهایت، شبکه پایدارتر از حالت فعلی خود خواهد بود.
در واقع بعد از این به روز رسانی علاوه بر استخراج اتریوم توسط ماینرها ، از طریق استیک کردن اتریوم هم می توانید سود دریافت کنید. نکته ی حائز اهمیت برای استیک کردن اتریوم ، تعداد اتریوم است که ۳۲ اتریوم می باشد .
بنابراین تعداد کوینهای اتریوم در صرافیها در حال کاهش است و در مقایسه با ۲ سال پیش به کمترین مقدار رسیده است . که به دلیل همین استیکینگ توکنهای اتریوم به قراردادهای سپرده گذاری اتریوم۲ است.
در واقع به دلیل آنکه شبکه اتریوم، ایده بسیار بسیار گسترده و بزرگی بود، راه اندازی آن به یکباره و در یک گام امکانپذیر نبود. به همین دلیل به جای راهاندازی یکباره این شبکه، چهار گام برای آن در نظر گرفته شد:
گام اول Frontire یا فرونتیر، که ساده ترین و ابتداییترین نسخه اتریوم بود.
گام دوم Homestead، گام سوم Metropolice و گام چهارم Serenity یا همان شبکه اتریوم۲ که آخرین گام از مسیر توسعه شبکه اتریوم است.
علت اینکه این گام نهایی را اتریوم۲ نامگذاری کردهاند، اعمال تغییرات بسیار گسترده به نسبت سه گام قبلی است.
سه هدف عمده از انجام این بروزرسانی:
افزایش سرعت انجام تراکنشها، امنیت بالاتر شبکه و صرفهجویی در انرژی است. توسعه دهندگان اتریوم، برای اجرای گام نهایی نیز سه فاز را در نظر گرفته اند، فاز صفر: Beacon Chain، فاز یک :Shard Chain و فاز دو : The Docking
پیش از آنکه به معرفی این سه فاز بپردازیم، باید با مفهوم شاردینگ آشنا شویم.در حال حاضر، تمام نودهای شبکه اتریوم باید همه تراکنشهای انجام گرفته در شبکه را دانلود، ذخیره و بررسی کنند. اتریوم تنها دارای یک زنجیره بلوکی است و تمامی تراکنشها باید در بلاکهای این زنجیره ذخیره شوند.
تا زمانی که بلاک فعلی در زنجیره قرار نگرفته، بلاک جدید نمیتواند تولید شود. از این رو ما با صفی از تراکنشهای در انتظار تایید و قرارگیری در بلاک ، مواجه هستیم. شاردینگ، زنجیره بلوکی اتریوم را به دهها زنجیره بلوکی تبدیل میکند که به طور موازی تراکنشها را بررسی و تایید میکنند.
به این زنجیرههای موازی، Shard گفته میشود و به این شبکه شاردینگ میگویند. اتریوم در بروزرسانی خود از ۶۴ شارد استفاده میکند. Node شبکه که در شارد ۷ از ۶۴ شارد اتریوم۲ قرار دارد، تنها تراکنشهایی که در شارد ۷ وارد شدهاند را بررسی و تایید خواهد کرد.
این نود به تراکنشهایی که در دیگر شاردها انجام میشود، کاری ندارد و تنها تراکنشهای شاردی که در آن حضور دارد را بررسی خواهد کرد.
نکته مهم : این ۶۴ شارد به طور موازی کار میکنند اما مانند دو شبکه بلاکچین مجزا نخواهند بود و باهم کار میکنند.
یکی دیگر از مزایای شاردینگ این است که دیگر نیازی به دستگاههای گران قیمت و تجهیزات خاصی نیست. تمام افراد با استفاده از یک لپ تاپ یا گوشی نیز می توانند به عنوان نود در شبکه اتریوم مشارکت کرده و تراکنشها را تایید و بلاکها را تولید کنند. به این صورت شبکه واقعا غیرمتمرکز خواهدشد.
فاز صفر(Beacon Chain): بیکن چین اولین گام در بروزرسانی اتریوم است. بیکن چین الگوریتم گواه اثبات سهام را برای اتریوم فراهم خواهد کرد. این زنجیره بلوکی را قلب اتریوم ۲ در نظر میگیرند. که وظیفه اصلی آن، ایجاد هماهنگی میان بازیگران و نودهای شبکه اتریوم ۲ است.
وظایف فاز صفر اتریوم ۲:
مدیریت نودهایValidator و دارایی استیک شده هریک از آنها در شبکه، پیشنهاد بلاکهای انتخاب شده برای هر شارد در هرمرحله، سازماندهی نودها در کمیتهها برای رایگیری در مورد بلاکهای پیشنهادی، اجرای قوانین اجماع در الگوریتم PoS، توزیع پاداش و جریمهها در میان نودهای شبکه
ارتباط میان شاردها :
نودها چطور وارد Beacon Chain میشوند؟ افراد با ارسال اترهای خود به یک قرارداد هوشمند در شبکه PoW اتریوم ( Deposit Contract) به ولیدیتور تبدیل میشوند.این مقدار اتر در این قرارداد هوشمند قفل شده و از این پس این افراد عضوی از شبکه Beacon Chain هستند.
بیکن چین یک شبکه بلاکچین جدا از شبکه اتریوم بوده و الگوریتم آن گواه اثبات سهام است. در حالی که الگوریتم اجماع اتریوم، گواه اثبات کار است. پس، دو شبکه بلاکچین متفاوت خواهیم داشت.پس از این ما دو نوع اتر خواهیم داشت. البته که هر دوی آنها، همان رمز ارز Ether هستند.
یکی اتری که در شبکه اتریوم است و دیگری اتری که در شبکه بیکن است. اتر از شبکه اتریوم به شبکه بیکن منتقل خواهد شد اما اتر از شبکه بیکن به شبکه اتریوم منتقل نخواهد شد. پس ارسال اتر به این قرارداد هوشمند، یک فرآیند یکطرفه است.
فاز یک (Shard Chain): یکی از دلایلی که شبکههای بلاک چین سرعت پایینی دارند این است که تمامی نودها، همه تراکنشهای شبکه را بررسی خواهند کرد. همچنین باید کپی از تمام تراکنشها را ذخیره کنند.اتریوم با راهاندازی این فاز، مقیاسپذیر خواهد شد و سرعت تراکنشها افزایش خواهد یافت.
اتریوم با ایجاد زنجیره بلوکی بیشتر، که به آن شارد گفته میشود، تراکم شبکه را کاهش داده و سرعت انجام تراکنشها را افزایش خواهد داد.هر نود که در یک شارد فعالیت دارد، نیازی به ذخیره تراکنشها در ۶۳ شارد دیگر را نخواهد داشت.
فاز دو(Docking): در نهایت اتریوم با انجام این فاز بروزرسانی اتریوم ۲ را به اتمام خواهد رساند و عملا بساط ماینینگ اتریوم برچیده خواهد شد. ساختار شبکه اتریوم به PoS تبدیل شده و دیگر اتریوم استخراج نخواهد شد. عموما از این فاز به اسم فاز ۱.۵ اتریوم نیز یاد میشود.
تفاوت اصلی میان این فاز با دو فاز قبلی این است که در آنها، تمامی بروزرسانیها (بیکن چین و شارد چین) در کنار شبکه اصلی اتریوم راهاندازی می شدند و در کنار شبکه فعلی اتریوم فعالیت داشتند. با اجرای این فاز،هر سه شبکه در هم ادغام شده و یک شبکه واحد تحت عنوان شبکه اتریوم خواهیم داشت.
سایت اصلی شبکه اتریوم :
برای دریافت اطلاعات و به روز به سایت اصلی شبکه مراجعه کنید .
بازدیدها: 11